Importeur in NederlandTeun van der Kuil jr


Neem voor meer informatie over Appenzeller Alpenbitter contact op met:

Wineworld Holland B.V.

+31 224 216066

verkoop@wineworld.nl

http://www.wineworld.nl

 
 
Appenzeller is het hoofdproduct van de onderneming 'Emil Ebneter & Co. AG'. De drank is niet enkel in het kanton Appenzeller gekend. In heel Zwitserland en ver erbuiten kent Appenzeller Alpenbitter naambekendheid en dat om twee redenen: het aanbieden van een zo hoog mogelijke kwaliteit en het exclusief gebruik van natuurlijke grondstoffen. Deze redenen weerspiegelen dan ook de filosofie van het familiebedrijf.


In 1902 richtte Emiel Ebneter zijn distilleerderij op. Geïnspireerd door de vele kruiden in zijn eigen omgeving begon hij te experimenteren met verschillende kruidenextracten en lanceerde al gauw een 'dry bitter'. De geregistreerde merknaam 'Appenzeller' kwam er in 1907, het jaar waarin Appenzeller Alpenbitter een gouden medaille kreeg op de wereldtentoonstelling te Parijs.


Eén jaar later, in 1908, werd Ebneters schoonbroer Beat Kölbener opgenomen in de zaak. Zo ontstond het bedrijf 'Emil Ebneter & Co.'

In 1914 kreeg de alpenbitter de gouden medaille op de wereldtentoonstelling te Zwitserland. In 1916 werd een bedrijf overgenomen die brandewijn, fruitsiroop en most maakt. Op de Nationale Zwitserse horecabeurs van 1921 behield de alpenbitter de gouden medaille.


De distilleerderij van 1902 was het fundament van het huidige bedrijf, wat ondanks het afdanken van dochterondernemingen, uitbreidingen en subsidies toch een echte familiezaak is gebleven. Het wordt nu geleid door de derde generatie. Het operationeel leiden gebeurt door bekwame en hooggeschoolde niet-familieleden. In het bedrijf zijn ongeveer een dertigtal werknemers aan de slag. Reeds in 1943 creëerde het bedrijf een groepsverzekering voor haar personeelsleden.


Tijdens de laatste jaren werden enkele producten aan het gamma toegevoegd. De onderneming importeert en exporteert enkele kwaliteitsproducten in exclusiviteit voor Zwitserland. Door de sterke nadruk op kwaliteit en de grote inspanningen naar de consument en medewerkers toe werd door de Zwitserse Vereniging voor Kwaliteit- en Managementsystemen het ISO 9001 certificaat uitgereikt aan 'Emil Ebneter & Co.'

Tot vandaag nog is 'Emil Ebneter & Co.' een écht familiebedrijf. Het recept blijft een goed bewaarde familieschat. Appenzeller Alpenbitter geniet in Zwitserland en omstreken een uitzonderlijke populariteit en is er haast overal te krijgen.


Klik hier voor een overzicht van alle slijterijen en wijnhandels waar u Appenzeller Alpenbitter kun u kopen.


Meer informatie over de producten van Appenzeller kunt vinden op www.appenzeller.com.

 

Appenzeller, Alpenbitter